Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda fifteen dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.
Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.
Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.
Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.
Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter lawnımı ile verilir.
Tüm tedavinin en zor kısmı embriyo transferi sonrası beklenilen bu süredir. Testi sabırsız davranarak erken yaptırmak kafa karıştırıcı olabileceği için önerilmemektedir.
Ankara'da bulunan önde gelen Polycystic Ovary Syndrome tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Bu aşamada temel hedef yumurtaların uyarılması ve bu sayede çOkay sayıda yumurta elde edilmesidir. Elbette tüp bebek aşamaları arasında en önemli olanlardan biri olduğunu belirtelim. Bu aşamada adetin 2. ya da 3.
Bu işlemlerin yapılma amacı problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artworkırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.
Bununla birlikte çiftlerin daha önce yaptırdıkları tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.
İlaç kullanımı Polycystic Ovary Syndrome devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların excellent olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Erkekte ise genellikle testis fonksiyonunda bozukluk, sperm kanallarında anomali veya tıkanıklık, testislerde enfeksiyona yol açan hastalık ve sperm oluşumunu etkileyen çeşitli genetik sorunlar doğurganlık kaybına neden olan başlıca etkenler arasındadır.
Tüm bunlara ek olarak aşılama ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için 444 39 forty nine numaralı telefondan bize ulaşabilir; aşılama kolay mı, aşılama yöntemiyle ikiz olur mu, aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur ve aşılama ücreti ne kadar gibi pek çAlright sorunuza doğrudan cevap alabilirsiniz.